Her alanda olduğu gibi estetik sektöründe de teknolojik gelişmeler devam ediyor. Yağ transferi için geliştirilen bazı cihazlarla alınan yağların saflaştırılması ve uygun miktarlarda enjeksiyonu sayesinde vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi memede de artık daha iyi sonuçlar alıyoruz. Bu sayede transfer edilen yağ hücrelerinin yaşama olasılığı ve işlemin kalıcılığı artıyor.

Bu yöntemi kullanan pek çok plastik cerrah var. Yağ enjeksiyonunu vücudun diğer bölgelerinde sıklıkla kullanıyoruz. Normal yağ dokusu içeren bölgelerde çok iyi sonuçlar alıyoruz. Meme de bu bölgelerden birisi. Silikon istemeyen, meme yapısı bu işleme uygun olan ve vücudunda yeterli yağı bulunan kişilerde memeye yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Memeye yağ enjeksiyonu nasıl yapılır?

Öncelikle yağ alınacak bölgeler belirlenir. Çoğunlukla bel ve karından yağ alınır. Ancak basen, bacak içi, diz içi veya başka yağ birikimi olan bölgelerden de yağ alınabilir. Liposuction yöntemiyle alınan yağlar kapalı ve steril bir ortamda biriktirilir ve buradan yine steril enjektörler aracılığı ile memelere enjekte edilir. Her bir memeye ortalama 300-450 ml yağ transfer edilebilir. Bu yağların ortalama % 60-70’i kalıcı olur. Daha fazla yağ enjeksiyonu yapmaya çalışmak dolaşımı bozarak yağların ölmesine yol açabilir.

Hangi durumlarda memeye yağ enjeksiyonu yapılır?

  • Meme asimetrisinde yapılabilir
  • Meme dolgunlaştırmak için
  • Silikonla meme büyütme yapılmış zayıf hastalarda silikonun görünürlüğünü azaltmak ve daha doğal görüntü elde etmek için yapılabilir.
  • Tüberöz meme gibi meme şekil problemi olan durumlarda

Memeye yağ enjeksiyonu kriterleri

Herkese memeye yağ enjeksiyonunun mümkün olmadığını söylemiştik. Bu bölümde hangi durumlarda yağ enjeksiyonunun yapılabileceğini listeleyeceğiz.

  • Belli bir miktar meme dokusu olması gerekir
  • Vücutta yeterli rezerv yağ olması gerekir
  • Memede sarkma olmamalı
  • Çok büyük meme isteği olmamalı

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme avantajları

Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmenin diğer meme büyütme yöntemlerine göre avantajları şunlardır:

  • Kendi yağınız olması
  • Yabancı madde konmaması
  • Tamamen doğal görünüm
  • Asimetrik memelerde çok iyi sonuç verir
  • Tüberöz memede asıl cerrahiyi destekler
  • Yağ alınan bölgede incelme meydana gelir
  • Silikon ile çözülemeyen memedeki şekil bozukluklarında memeyi normale yakın hale getirmek için çok etkili bir yöntem.

Dezavantajları

Memeye yağ enjeksiyonunun diğer meme büyütme yöntemlerine göre dezavantajları şunlardır:

  • Transfer edilen yağın tamanının tutmaması: vücut dışına alınan yağ hücrelerinin bir kısmı ne kadar optimum koşullarda alınırsa alınsın yaşayamaz. Bunun oranı cerrahın dikkatine ve tecrübesine, ayrıca kişisel faktörlere bağlıdır.
  • Memeyi çok büyütemediğimiz için büyük meme isteyenleri mutlu etmez: bir memenin alabileceği yağ miktarı sınırlıdır. Daha fazlası tek seansta verilemez. Daha fazla yağ vermeye çalışmak memenin dolaşımını bozabilir veya yağ hücrelerinin ölmesine neden olabilir. Ancak daha büyük meme isteyenler için 6-12 ay sonra ilave yağ transferi mümkündür.
  • Zamanla azalma veya küçülme ihtimali: Zaman içinde zayıflama veya yaşlanmaya bağlı yağ hücreleri küçülebilir. Böyle olursa tekrar enjeksiyon gerekir.
  • Sarkık memelere uygulanamaması: Sarkık memeye dikleştirme yapılmadan yağ enjekte edilirse o meme daha çok sarkar. Sonuç daha kötü olur. Aynı seansta hem dikleştirme hem de yağ enjeksiyonu mümkün olmaz. Önce meme dikleştirme yapılır. 6 ay sonra yağ enjeksiyonu yapılabilir.

Sık sorulan sorular

Memeye yağ enjeksiyonu 2022 fiyatları ne kadar?

Estetik ameliyatlarda hastayı görmeden fiyat vermek zor. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütme fiyatını belirleyen en önemli unsur hangi bölgelerden yağ alınacağı. Bölge sayısı ne kadar artarsa fiyat da o kadar yükselir.

Ameliyat kaç saat sürer?

Memeye yağ enjeksiyonu ameliyatı en fazla 2 saat sürer. 1 gece hastanede kalmak gerekir.

Ağrı, morluk gibi durumlar olur mu?

Ağrısız ameliyat olmaz. Ancak ağrı ile mücadele teknolojisi çok gelişti. Artık çok şiddetli ağrılar hiçbir ameliyat sonrası hissedilmiyor. Tabi bu durum kişinin ağrı eşiği ile de ilgili. Meme protezine göre daha az ağrı olur. Morluk ise genellikle olmaz ama risk sıfır değil. Olsa bile 2-3 haftada tamamen geçer.

Emzirme problemi yaşar mıyım?

Süt verme problemi genellikle yaşanmaz. Çünkü süt kanallarına hasar veren bir işlem olmadığı için emzirebilirsiniz.

Yaş önemli mi?

18 yaşını doldurmuş ve bu işleme uygun her kadın memeye yağ enjeksiyonu yaptırabilir. Çok ileri yaş ve kronik hastalığı olanlara ise tıpkı diğer estetik operasyonlar gibi yağ transferi ile meme büyütme de yapmamak gerekir.

Riskleri neler?

Memeye yağ enjeksiyonu sonucu meme içine giren yağ parçaları memenin yapısında değişiklik yapabiliyor. Bu kanser vs değil ama ultrasonla bakıldığında yanıltıcı sonuç verebiliyor. Tüm ultrason raporlarınızı saklayıp, mümkünse aynı doktora yaptırmanızda yarar olur. Bu işlemi yaptırdığınızı ultrason yapacak doktora söyleyin. Hiçbir işlem yapılmayan kadınlarda meme kanseri riski 8 kadında birdir. Oldukça yüksek bir oran. O yüzden her yıl mutlaka meme kontrolünden geçmek gerekiyor. Yağ enjeksiyonu yapılan memedeki oranlar zamanla belli olacak. Şu an bu konuda yeterli veri yok.

Konu ile ilgili videomuz:

Kaynakça:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26116935/

220 YORUMLAR

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.