Hakkımızda

 

Estetik cerrahi uzmanı, göğüs büyütme ve küçültme estetik ameliyatı, Op. Dr. Defne Erkara

Op. Dr. Defne Erkara

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı 

İlk, orta ve lise öğrenimim İstanbul’da tamamladım. Ortaokul ve liseyi annemin çabaları ile burslu olarak Özel Doğuş Kolejinde okudum. Annemin emeğine layık olarak üçüncülük ile mezun oldum. Ülkemizde lisede okuyan birçok başarılı öğrenci gibi ben de tıp fakültesi okumaya karar vermiştim. 1992 yılında Çapa Tıp Fakültesini kazandım. 1998’de ikincilikle mezun oldum.

Aynı yıl, aynı üniversitenin Estetik, Plastik ve Rekonsrüktif ana bilim dalını kazandım. 2004 yılında uzmanlığımı aldım. Bütün bu süre boyunca çok çalıştım. Ödülünü de gördüm. Çalışmanın önemine bu yüzden çok inanıyorum. Hala da çok çalışıyorum. Hem kendim, hem ailem, hem de ülkem için bu çok önemli bence.

Sadece sağlığım için dua ettim. Kalanı çalışana geliyor zaten. Tüm genç arkadaşlarıma da aynı şeyi tavsiye ediyorum: çalışmak, çalışmak, çalışmak!

Ben mesleğimi çok seviyorum. İşimi aşkla yapıyorum. Önce çalışmayı çok seviyorum. Sonra da doğru bir seçim olarak tercih ettiğim mesleğimi çok seviyorum. İki kez evlendim. hayatımın 16 yaşından şimdiki yaşıma dek dönemi nişanlı ve evli geçti. Kibar ve eğitimli iyi insanlar ile uzun süreli mutlu yıllarım oldu. İlk evliliğimden 20 yaşında pırlanta gibi bir kızım var. İşim nedeniyle ikinci bir çocuk düşünmedim. Tüm enerjimi tatlı, duyarlı ve zeki biricik kızıma adadım. Doğru da yaptım. Şimdi yanımda bana en yakın dostan öte canım evladım var. Allah tüm annelerin yavrularını yanından eksik etmesin.

2004-2014 yılları arasında birçok klinik ve hastanede çalışarak tecrübemi arttırdım. 2014 yılında kendi kliniğimi açtım. Halen İstanbul, Gayrettepe’de kendi kliniğimde Türkiye’de estetik yaptırmak isteyen yurtiçi ve yurt dışı hastalarıma hizmet veriyorum.

Bazen en iyi estetik cerrah kim sorusunu duyuyorum. Bence en iyi estetik cerrah sizi en iyi anlayandır. Bütün İstanbuldaki estetik cerrah arkadaşlarımın güzel ameliyatlar yaptığını düşünüyorum. Tabi başka şehirlerde de eminim çok iyi cerrahlar var. Ama ben İstanbul estetik ortamını bildiğim için burası için rahat konuşabiliyorum.

Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Bizim için ameliyat günlük hayatın bir parçası ama hastalarımız için belki de hayatlarında sadece bir defa olabilecek bir deneyim. O yüzden endişeli olmalarını anlıyorum. Benim görevim endişelerinizi gidererek sizi daha mutlu edecek bir sonucu ortaya çıkarmak. En çok sevdiğim an ameliyat sonrası bandajlar açılınca yüzlerde oluşan mutluluk dolu gülümsemeyi görmek. Günümüz teknolojisini, tecrübemle birleştirerek yapabileceğim en iyi sonucu umuyorum.kadın estetik cerrah

Estetik ameliyatları yaparken göz önünde bulundurduğum kurallarım:

1- Önce zarar verme: tıbbın ilk ve en önemli kuralı bu zaten. yapacağım işlemin kişiye zarar verme ihtimali varsa asla yapmam, zarar verme ihtimali olan bir maddeyi asla kullanmam. Özetle kendime, eşime, kızlarıma uygulamayacağım hiçbir şeyi hastama uygulamam.

2- İlerleme: yapacağım işlem kişiye önceki halinden daha fazla güzellik veya fonksiyon kazandıracak mı diye düşünürüm

3- Doğallık: hastamın özel olarak talebi yoksa doğallıktan uzak bir ameliyat yapmam

4- Destek: ameliyat sonrasında da hastamın her tür soru ve sorununda yanında olurum

5- Karar: hastamın ameliyat olmaya kararlı olması gerek. Tereddüt yaşayan kişileri emin oluncaya kadar ameliyatı ertelemelerini tavsiye ediyorum.

6- Güven: bana tamamen güvenen kişilerle yola çıkıyorum. Çünkü kişi doktoruna güvenmezse iyileşme süreci olumlu seyretmez bence.

Hobilerim :

Hep çalışmak da olmaz. İnsan tatil de yapmalı, hobileri de olmalı. Ben tatillerimde en çok ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Deniz tatili olmazsa olmaz tabi ama ben kültür seyahatlerini daha çok seviyorum. Özellikle tarihi mekanları dolaşıyorum, okuyorum. İstanbul en büyük merakım. Bizans döneminden itibaren yapılmış eserlere, bilhassa camiye dönüştürülmüş bizans kiliselerine ve o dönem eserlerin içindeki mozaiklere bayılıyorum.

Boş vakitlerimde bir de örgü örmeyi çok seviyorum. İddialı olduğum söylenemez ama beni rahatlatıyor. Ayrıca bir şey üretmek çok güzel. Ördüğüm şeyleri kızım ve arkadaşlarım kullanınca çok hoşuma gidiyor.

Yine fırsat buldukça  tarihi lokantalara gitmeyi çok seviyorum. Fotoğraf çekmeyi ve her Türk vatandaşı gibi şiir yazmayı çok seviyorum. Pandemi ile birlikte bir de resim yapmaya başladım. Önce kara kalem sonra suluboya. Ben bakış çiziyorum. İnsanların bakışlarına yansıyan duygularını çizmeyi çok seviyorum.

TV de Defne Erkara

Basında Defne Erkara :

Mart 2020 gibi ülkemizde pandemi nedeniyle oluşan yoğun stresli ve kısıtlamalı yaşam herkesi olduğu gibi benide çok etkiledi. Bu dönemde stresimi azaltma amacıyla iki ayrı hobi edindim. Yakın dostumuz Dr. Selim Boynueğri’nin teşviki ile kare kalem resim yapmaya başladım. Eğitim almadan internette bir takım videolar izleyerek ilk başlarda çöp adam kalitesinde olan çizimimi 1 sene içinde beğenilebilen portreler haline getirdim.

Herşeyden önemlisi bu işi yaparken çok zevk almam ve sakinleşmem her çizim diğerinden daha iyi oldukça bu işe olan bağlılığımı giderek artıyor. Bakış çizmeyi seviyorum bakalım bu bakışlar beni nereye götürecek. İkinci hobim ise orta okulda başlayıp bıraktığım Almanca dilini tekrar öğrenmeye çalışmak. Bu konuda internet mükemmel bir kaynak. A1 , A2 düzeyinden B1 düzeyine doğru güvenli adımlar ile devam ediyorum.

1. ŞAHSİ BİLGİLER:

  1. Ad-Soyad: Defne  Erkara
  2. Doğum Yeri ve Tarihi: Kadiköy/İstanbul 20/01/1975

2. EĞİTİM BİLGİLERİ:

a. İlkokul: Erenköy İlkokulu (1980-1985)

b. Ortaokul-Lise: Özel Doğuş Koleji (1985-1992)

c. Üniversite: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (1992-1998)

d. İhtisas Branşı ve Yeri: Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim ve El Cerrahisi Bilim Dalı (1998-2004)

e. Kurslar:

(1) Mikrocerrahi Kursu (11.12.2000-23.12.2000 /Şişli Etfal Eğitim Hastanesi)

(2) Mikrocerrahi Kursu Eğitmen olarak katılım (2007 Deneysel araştırma kürsüsü İstanbul Tıp Fakültesi)

(3) Mikrocerrahi Kursu Eğitmen olarak katılım ( 15-19 Nisan 2008 Deneysel araştırma kürsüsü İstanbul Tıp Fakültesi)

d. Katıldığı Kongre ve Konferanslar:

(1) XXII. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi (27 Eylül-1 Ekim 2000 / İzmir).

(2) 23. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi ( 27-30 Eylül 2001 / Istanbul).

(3)  1st Congress of the World Society for Breast Health and 6th National Congress of the Turkish Senologic Society (September 22-26 / Istanbul)

(4) 16. Congress of International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) (May 26-29 2002 / Istanbul).

(5) 24. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi ( 18-20 Eylül 2001/ Ankara).

(6) Obstetrik Brakial Pleksus Yaralanmaları. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitim Etkinlikleri (21 Şubat 2003/ Ankara).

(7) “Yüzde Noninvazif Estetik Girişimler” paneli (25 Araliık 2003/ Istanbul).

(8) Estetik Plastik Cerrahi Derneği 8. Ulusal Kongresi. (18-20 Haziran 2004/ İstanbul)

(9) Estetik Plastik Cerrahi Derneği 9. Ulusal Kongresi. ‘Rinoplasti Kursu’ (11-15 Mayıs 2005/ İstanbul)

(10) Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kursu ‘Mikrocerrahide Alıcı Damarların Seçimi ve Karşılaşılan Sorunların Çözümü’ (19 Mayıs 2007/İstanbul)

(11) Estetik Plastik Cerrahi Derneği 11. Ulusal Kongresi. ‘Yüz Estetik Cerrahi Kursu’ (18-20 Haziran 2007/ İstanbul)

(12) 3. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi (26-28 Kasım 2007)

(13) Estetik Plastik Cerrahi Derneği 12. Ulusal Kongresi. ‘Vücut Şekillendirme Kursu’ (15-18 Haziran 2008/ İstanbul)

(14) 13th Turkish Society of Aesthetic Plastic Surgery Congress ISAPS Course (19-22 June 2009/ Istanbul)

f. Üye olduğu dernekler:

(1) İstanbul Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi Derneği

(2) Türk Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği

(3) Türk Estetik Plastik Cerrahi Derneği

(4) Türk Tabip Odası

3.DERECELERİ:

a. Özel Doğuş Koleji 1992 yılı mezuniyet üçüncüsü

b. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi 1998 yılı mezuniyet ikincisi

4. BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ:

a. Tez Konusu: Obstetrik brakial pleksus paralizisinde omuz rekonstrüksiyonu.

b. Yayınları:

(1) Önel D., Özarmağan G., Özkan A.Ç., Çizmeci O., Öztürk A.S., Erer M. Kronik dermatozlar üzerinden gelişen yassı epitel hücreli karsinom. İst. Tıp Fak. Mecmuası 63:429-434, 2000.

(2) Aydın H., Karabulut A. B., Özkan A. Ç., Önel D., Özden B.Ç., Güngel H. Alternatives of breast reconstruction in breast conserving surgery and skin sparing  mastectomy. The Breast Journal 7:44,2001

(3) Çizmeci O., Önel D., Emekli U. Metastatic Crohn’s disease. Eur. J. Plast. Surg. 25:44-46, 2002.

(4) Emekli U., Aslan A., Önel D., Çizmeci O. Osteochondroma of the coronoid process (Jacob’s Disease). J. Oral Maxillofac. Surg. 60: 1354-1356, 2002.

(5) Ozkan T., Aydin A., Mersa B., Onel D., Ozkan S. Palliative Surgical Procedures to Restore Shoulder Function in Obstetric Palsy Sequelae. Journal of Reconstructive Microsurgery. 18(4):354-355, 2002.

(6) Önel D., Emekli U., Çizmeci M.O., Aköz F., Bilgiç B. Review of fat grafting and rhe fate of the subperiostal fat graft. Eur. J. Plast. Surg. 26:169-174, 2003.

(7) Aydın H., Tümerdem B., Önel D. ,Özkan A.Ç. Reduction mammoplasty using inferior pedicle technique combined with dermal suspension. Plast. Recons. Surg. 111:1362, 2003.

(8) Emekli U., Aslan A., Önel D., Kesim S. N. Extra- articular ankylosis of the mandible caused by possible migration of bone grafts. Annals of  Plastic Surgery 51: 435-436, 2003.

(9) Karabulut A. B., Önel D. A more reliable fixation method of high density porous polyethylene implant. Plast. Recons. Surg. 114(2): 606-607, 2004.

(10) Çizmeci O., Arslan A., Önel D., Demiryont M. Ameloblastic carcinoma ex ameloblastoma of the mandible, case report. Head and Neck Surg. 130(5): 633-634, 2004.

(11) Koldaş T., Önel D., Özden B.Ç. The  use of a towel clamp as an accessory instrument for manual fat harvest. Annals of  Plastic Surgery  Jun ;52 (6):626-7, 2004.

(12) Bilgin Karabulut A. ,Önel D., Bilgiç B.,Tümerdem B., Ermiş Nadir bir odontojenik tümör; Kalsifiye epitelyal odontojenik tümör (Pindborg tümörü) İstanbul Üniversitesi İstanbul tıp fakültesi Dergisi 2004, Cilt 67, Sayı 3, Sayfa(lar) 172-178.

(13) Özkan T., Aydın A., Önel D., Özkan. S. Doğumsal brakial plexus felcinde omuz abduksiyon ve eksternal rotasyonunun rekonstrüksiyonu. Acta Orthop Traumatol Turc. 18(3): 161-169, 2004.

(14) Aydın A., Özkan T., Önel D. Does preoperative abduction value affect functional outcome of  combined muscle transfer release procedures in obstetrical palsy patients with shoulder involvement. BMC Muscler Disorders 5(25), 2004 (htpp://biomedcentral.com/1471-2474/5/25.

(15)  Karabulut A.B., Özden B.Ç., Önel D., Demiryont M. Management of airway obstruction in a severe case of juvenile hyaline fibromatosis. Ann. Plast. Surg. 54 (3): 328-330, 2005.

(16) Tümerdem B., Önel D., Topalan M., Körpınar Ş, Aktaş Ş. Tibia kırığı ile birlikte olan alt ekstremite replantasyonu sonrası saptanan yağ embolisi. Ulusal Travma Acil Dergisi 14(1):73-75.

c. Posterleri:

(1) Aslan A., Önel D., Emekli U., Çizmeci O. Koronoid çıkıntıda osteokondrom. 22. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi (27 Eylül-1 Ekim 2000).

(2) Okumuş A., Önel D., Emekli U., Kesim S.N. Geniş burun defektlerinde aksiyel lateral nazal fleplerle rekonstrüksiyon. 23. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi ( 27-30 Eylül 2001).

(3) Aslan A., Emekli U., Önel D., Aslanov A., Aköz F. Lefort III osteotomisi sonrası ankiloz gelişimi, olgu sunumu. 23. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi ( 27-30 Eylül 2001).

(4) Aslan A., Emekli U., Ermiş İ., Çizmeci O., Önel D., Mezdeği A., Güven E. Mandibula kondiler bölge ve koronoid çıkıntıdan kaynaklanan osteokondromlar. 23. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi ( 27-30 Eylül 2001).

(5) Özkan T., Aydın A., Önel D., Özkan S. Our shoulder experience with conjoined tendon of latissimus dosi/teres major transfer with pctoralis major and subscapularis release (n:68 cases). The 58th Annual Meeting of the American Society for Surgery of the Hand.

(6) Önel D., Emekli U., Çizmeci M.O., Aköz F., Bilgiç B. Review of fat grafting and rhe fate of the subperiostal fat graft. . Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi, 2004.

(7) Bilgin K. A., Önel D., Özden Ç. B. Tüberöz meme cerrahisinde modifikasyonlar. Estetik Plastik Cerrahi Derneği 8. Ulusal Kongresi, 2005.

d. Sunuları:

(1) Aslan A., Önel D., Ermiş İ., Topalan M., Aydın A., Erer M., Karamürsel S., Solakoğlu S. Sinir rejenerasyonu, kas altı veya deri altı. 22. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi (27 Eylül-1 Ekim 2000).

(2) Özkan T., Aydın A., Önel D., Mersa B. Palliative surgical procedures to restore shoulder function in obsteric palsy sequela. Inaugural Congress of the World Society for Recontrucyive Microsurgery (October 29- November 3 2001).

(3) Aydın H., Tümerdem B., Önel D. ,Özkan A.Ç. Reduction mammoplasty using inferior pedicle technique combined with dermal suspension. 16. Congress of ISAPS (May 26-29 2002).

(4) Özkan T., Aydın A., Önel D., Özkan S. Önkol pronasyonunun restorasyonunda yeni bir teknik: Brachioradialis re-routing pronatoplasti. 25. Ulusal Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi (14-17 Ekim 2003).

(5)  Topalan M., Önel D., H. Durmaz, L. Eralp, H. Özger Üst ekstremite kemik sarkomlarında vaskülarize fibula flebi ile ekstremite kurtarılması. 3. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi (26-28 Kasım 2007)

(6) Topalan M., Önel D., Güven E., Yiğit B. Donma yaralanması sonrası her iki ekstremitenin eş zamanlı serbest doku nakli ile kurtarılması. 3. Ulusal Rekonstrüktif Mikrocerrahi Kongresi (26-28 Kasım 2007).

e. Kitap Bölümleri

(1) Önel D., Emekli U., Çizmeci O.,Aköz F.and Bilgiç B.  Review of fat grafting and the fate of the subperiostal fat graft ,Autologous Fat Transfer: Art, Science, and Clinical Practice ,Editor: Melvin A. Shiffman,Part V,Chapter 53,407-413, 2010.

(2) Topalan M.,Önel D.,Alt Ekstremite Rekonstrüksiyonu Grabb & Smith’s Plastic Surgery &.Baskı,Editor:Thorne C.H.,Kısım 7,Bölüm 70,676-688,2010.

(3) Topalan M.,Önel D.,Yara İyileşmesi,Kronik Yara Kitabı,İstanbul Tıp Fakültesi Kronik Yara Konseyi,Chapter 1,2010.

5. Çalıştığı Kurumlar:

1 Transderm Güzellik Merkezi (2004-2005)

2 Yaşasın Hayat Kliniği (2005-2006)

3 Prof. Dr. Murat Topalan ile çalışmaları (2006-2008)

4 Fatih Medikal Park Hastanesi(Ocak 2008-Kasım 2009)

5 Avicenna Esenler Hastanesi (Kasım2009-Şubat 2010)

6 Yaşam Hastanesi (Şubat 2010-Mart 2011)

7 Boğaziçi Tıp Merkezi

8 Medicana Çamlıca Hastanesi

58 YORUMLAR

  1. Hocam merhaba, uzun zamandır şiddetli baş ağrısı çekiyorum kartal burnum var ve burnumda yamukluk çok fark ediliyor. Çoğu zaman %100 nefes alamıyor gibi hissediyorum yani kendi parmağım ile burnumu içeriden daha düz hale getirince daha iyi nefes alıyorum. Uzun zamandır muzdarip olduğum baş ağrısı ve nefes problemim nedeniyle ameliyat olmayı düşünüyorum. Ancak pek çok endişem olduğu gibi maddiyat konusunda da bir fikir edinmek istiyorum. Lütfen bir mail atar mısınız?

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.