Göğüs Büyütme Videoları

 

Göğüs büyütme sonrası ağrı olur mu

Meme büyütme ameliyatı sonrası konulan silikonun büyüklüğüne göre, kişinin kilosuna göre biraz gerginlik hissi olmakta. Ben genellikle buz uygulamasını tavsiye ediyorum. Bu gerginlik hissi 1-2 gün içinde azalarak geçmektedir. Silikon bölgesi yumuşadıkca ağrı miktarı çok çok azalmaktadır. Genellikle de bu dramatik bir ameliyat olduğu için, yani hasta ameliyat olduktan sonra direk göğsüne baktığında göğüslerin büyüdüğünü gördüğü zaman kendini iyi hissettiği için çok çabuk toparlamaktadır. Bu ağrıda onları çok çok rahatsız etmemektedir. Küçültme ameliyatı sonrası, şişlik nedeniyle belki biraz ağrı hissedilebilir. Ama genellikle bütün bunlar alınan ağrı kesicilere cevap verir ve bir sıkıntı yaratmaz. Kişiyi yatakta yatırmaz. Yani ameliyat sonrası hasta hemen normal hayatına döner. Ertesi gün gezmeye gidebilir, komşusuna geçebilir. Ek başka bir ameliyat olmadıysa, memeler sütyenin içinde bir askılanma tarzında düzgün bir şekilde durduğu için herhangi bir ağrı hissetmezler. Hemen ertesi gün normal hayatlarına dönebilirler.

 

Meme Büyütme Ameliyatında Kullanılan Silikon Meme Kanserine Neden Olur Mu ?

Meme silikonları 80′ li yıllardan beri kullanılmakta ve günümüzde çok gelişmiş ürünler ortaya çıktı. Artık bir takım ameliyat sonrası yaşanan sıkıntıları yaşamıyoruz. Bu süre zarfında çeşitli çalışmalar yapıldı ve meme silikonu ile kanser arasında herhangi bir bağlantı bulunmadığına karar verildi. Yapılmış çalışmalarda kullanılan silikonların çoğu FDA onaylıdır. Bunları tercih ediyoruz, gönül rahatlığıyla meme silikon ameliyatı olabilirler. Ayrıca kanserin görüntülenmesini de engellemez. Hatta bilakis meme dokusunu öne doğru ittiği için, memede oluşan bir takım değişikliklerin hasta tarafından da daha kolay fark edilmesini sağlayabilir. Mamografi değilde MR çekilmesini genellikle silikondan sonra öneriyoruz. Fakat şimdi deneyimli ellerde mamografiyle de bir takım teşhisler yapılabilmekte. Meme silikonu meme dokusuna herhangi bir zarar vermez. Meme dokusunun ya da kasın altındadır, meme ile bir bağlantısı yoktur.

Meme Büyütme Ameliyatında Kullanılan Silikonlar Zamanla Deforme Olur Mu

Seksenli yıllardan beri meme Silikonu kullanılmakta ve bu firmalar oldukça kendilerini geliştirdiler. Eskiden mesela serum fizyolojik dolu silikonlar vardı. Jel kıvamı farklı silikonlar vardı. Kapsülleri daha kalın silikonlar vardı. Bunlarla bir takım sorunlar yaşanabiliyordu. Ama günümüzde genellikle üstü pürtüklü yüzeyli, cidarı çok güvenli olan silikonlar kullanılıyor. Bu protezlerin içindeki silikon da delsek bile dışarı akmaz, geri kaçar şekilde. Yani birbiriyle bağımlı tarzda. Silikonun delinebilmesi için, patlayabilmesi için, içine kesici bir cisim girmesi lazım. Yani bir bıçaklama falan olması lazım. Onun dışında patlama gibi durumlarla karşılaşmıyoruz. Onlar daha evvelki eski tarz silikonlarda karşılaştığımız durumlardı.

Meme Büyütme Operasyonunda Uygun Silikon Nasıl Belirlenir

Genel olarak protez şekillerimiz damla şeklinde ve yuvarlak şeklinde. Damla şekli dediğimizde üst kısım daha düz gelir, altı daha yuvarlaktır. Bunu özellikle zayıflarda, meme kanseri nedeniyle memesi alınanlarda tercih edebiliriz. Bir de daha doğal bir görünüm isteyenlerde tercih edebiliriz. Yuvarlaklar ise bildiğiniz yuvarlak şeklinde olmakta. Bunlarda yüksekliklerine göre sınıflandırılmakta. Memesinin çapını yani enini geçmemek amaçlanır. Bunları daha çok hastanın isteğine göre tercih ediyoruz. Göğüs kafesi yapısına göre seçebiliyoruz.

Bazen de memeler simetrik olmuyor. O zaman da yine ameliyat sırasında prova boylarıyla birine farklı birine farklı silikon koyarak eşitliği sağlayabiliyoruz. Marka büyüklük opsiyonu çok olan, tercih yapabileceğimiz markaları tercih ediyoruz. Ameliyata girdiğimiz zaman 30 40 kutu protez geliyor. Zaten ameliyat öncesi de hastayla konuşup onun fikirlerini tercihlerini alıyoruz. Kendi fikirlerimizi lanse ediyoruz. Ameliyat sırasında da deneyerek hangi protezi uyuyorsa onun kutusunu açtırıyoruz.

Silikonsuz Göğüs Büyütmek Mümkün Mü ?

Silikonsuz göğüs büyütmek mümkün mü diye bir çok soru geliyor bana. Ben böyle bir şeyin mümkün olduğuna inanmıyorum. Bir takım kremler, bir takım pompalar, aletler internetten pazarlanıyor. Mantıklı değil. Çünkü meme dokusu normalde büyüyüp küçülen bir organ değil ki ona bir ilaç sürülsünde meme büyüsün. Yani mutlaka bir cerrahi girişimle meme büyütülebilir. Kalıcı olarak meme dokusuna dolgu uygulanmasını doğru bulmuyorum çünkü meme dokusunun içinin ellenmesini uygun bulmuyorum. Zaten kalıcı bir yöntem değil. Üstelik istenilen boyut elde edilemiyor, miktarları sınırlı. Fiyatta istenilen boyutta meme yapıldığı zaman silikonu geçecek fiyatlara ulaşmakta. Meme dokusunu hiç ellenmeden altına ya da kas altına yerleştirilen silikonun daha güvenli bir meme büyütme işlemi olduğuna inanıyorum.

Meme Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır

Meme büyütme ameliyatı en sık yaptığımız cerrahi girişimlerden biridir. Estetik cerrahi girişimler için bize çeşitli yaşlarda bayanlar başvuru yapmakta. Yirmili yaşlardan itibaren, doğum öncesi sonrası çeşitli başvurular oluyor. Biz genel muayenesinde neler yapıyoruz? Hastamız bize geldiğinde göğüs kafesinin genişliğine bakıyoruz, boyuna bakıyoruz, ondan sonra meme başının yerinin köprücük kemiğinden ne kadar uzaklıkta olduğuna bakıyoruz. Genellikle bu 16 ile 18 cm arasında değişmektedir. Daha uzun değerlerde ya çok uzun boyludur hastamız ya da gövdesi uzun bir hastadır. Eğer öyle değilse meme başı aşağı doğru sarkmıştır. Genelde doğum sonrası ya da kilo ciddi kilo alıp verenlerde karşılaştığımız bir durum. Memeyi büyütme hastamızın isteğini dinliyoruz. Ne kadar büyüklükte istediğini, nasıl bir form istediğini öğreniyoruz, büyüklüğü ona göre tayin ediyoruz.

Genellikle meme başından, meme altından ya da koltuk altında giriş yapılıyor. Bu da yine hastanın göğüs kafesi, istediği büyüklük göze alınarak yapılıyor. Mesela meme başından giriş meme başı çok küçükse pek tercih edilmez. Koltuk altından giriş, memeler çok ayrı ise tercih edilmez. Benim en çok tercih ettiğim meme altından giriştir. Bunun nedeni de genellikle memeler birbirine simetrik değildir. Memenin göğüse yapıştığı yer birbirinden çoğunlukla farklıdır. Eğer aşağıdan giriş yaparsak bunuda önlemiş oluyorum. Ayrıca kalan iz de tam memenin altında kaldığı için, incecik bir çizgi şeklinde zaten, burada doğal bir kıvrım olduğundan onun içinde saklanmış oluyor.

Giriş bölgemizi tayin ettikten sonra memenin miktarına bakıyoruz. Memenin miktarı, hastanın zayıf olup olmaması, buradaki derinin kalınlığına göre protezi hangi bölgeye koyacağımıza karar veriyoruz. İki bölge var: meme altı, kas altı. Birde kısmi kas ve meme altı ki buna dual planı diyoruz. Genellikle de bunu tercih ediyoruz ama eğer memede hafif bir sarkma var ve meme miktarı fazlaysa o zaman bazen sadece meme altına da koyabiliyoruz. Zayıflarda mutlaka kas altı dual plan tercih ediyoruz.

Ameliyat yaklaşık 1 saat kadar sürüyor. İşlem bittiğinde ben genellikle diren kullanmıyorum. Çok özel durumlar olmadığı sürece, sabah ameliyat olan hastam çoğunlukla akşam evine gitmiş oluyor.