Yağlı deri yapısına sahip olan kişiler özellikle ergenlik çağında kişiyi sosyal hayattan soyutlayacak kadar ağır sivilce problemleri ile karşılaşılabilir. Bu sivilcelere sahip kişiler yeterli düzeyde tedavi görmez ya da tedavi sonrası koruyucu tedaviye devam etmezlerse yüzde kalıcı leke ya da çukurluk ve kabarıklıklar yapan izler oluşabilir.
- Sivilcenin de tipleri vardır. Her kişideki sivilce birbirinin aynı değildir. Bazı kişilerin sivilceleri daha derin planlarda yerleşir ve birkaç sivilce birleşebilir. O zaman sivilce tedavi edilse de belirgin izler bırakır. Buğday ya da esmer tenli kişilerde ise sivilceler leke bırakmaya eğilimlidir.
- Ağır sivilce tedavisi dermatolog kontrolünde yapılır. Bazen yakın takip gerektiren ağır ilaçların kullanılması gerekebilir.
- Dermatologlar tarafından kontrole alınmış, tedavisi sonuçlanmış ya da hafif düzey sivilcelerde yüzdeki kızarıklıkların giderilmesi ve yeni akne oluşumunun önlenmesi için 4 seanslık kimyasal peeling yöntemleri kullanılabilir.
- Sivilce tedavisinde koruyucu tedavi çok önemlidir. Evde kullanılan yüz temizleyicileri ve nemlendiriciler yağlı cilde uygun olmalıdır. Düzenli olarak yapılan cilt bakımları ile gözeneklerin temizlenmesi sivilce oluşumunu azaltır.
- Haftada bir parçacıklı evde uygulanabilir peelingler ve kil maskesi cildin yağ oranını azaltır.
- Sivilceli dönemlerde yağlı cilde uygun güneş koruyucuların kullanılması önemlidir. Bu yüzde leke gelişim oranını azaltır.
- Sivilce tedavisi sonrası kalan kahverengi lekeler, bir de kişide ben ya da çil gibi deri lezyonları da varsa deride alacalı bulacalı bir görünüme sebebiyet verir. Çeşitli kimyasal peeling yöntemleri ve evde kullanılacak ürünler ile bu lekeler tedavi edilebilir.
Geç dönemde, genellikle 25 yaş üstü hastaların bazıları sivilce probleminden kurtulduktan sonra yüzlerindeki çukurluk ve düzensizlikleri fark ederler. Yüzde kalıcı izler oluşmuştur. Bu izler daha derinin daha katlarına ulaşabilen yöntemlerle ile tedavi edilebilir.
Uygulanan tüm tekniklerde amaç yara iyileşmesini uyarmaktır. Kimyasal, lazer ışını ya da mekanik yöntemler bu amaçla kaynak olarak kullanılır. Yapılacak tedavi kişiye özel olarak seçilir.
Dermaroller nedir?
Dermaroller yöntemi mekanik yöntemlere örnektir. Üzerinde küçük iğneler ihtiva eden cihazın deri üzerinde belli bir şekilde yürütülmesi ile deride kısmi bir hasar yaratılır. Yara iyileşmesi uyarısı alan deride sıkılaşma ve engebelerde azalma meydana gelir. En erken 2 hafta ara ile 4-6 seans uygulama ile genellikle başarı sağlanır.
Dermapen nedir?
Dermapen dermarollerin motorlu olanıdır. Genelde kalem şeklindedir. İğne derinlikleri ayarlanabilir. Az derinlikle başlayıp giderek iğne derinliği arttırılıyor. İğne boyu 0.5-2.5 mm arasıdır.
Oldukça etkin bir deri soyma yöntemidir. Kimyasal bir yöntem olmadığı için iyileşme daha çabuk olur ve işlem daha kontrollü olur. Alerjik reaksiyon riski yok. Fraksiyonel lazer ve dermabrazyon gibi daha derin soyma yapan işlemlere göre daha çabuk iyileşir. İşlem sonrası yüz kamuflasyonu 2 günden fazla gerekmez, sosyal tecrit hiç gerekmez.
Kalın ve yağlı derisi olan yüzlerde her sene yaz çıkışında 3-4 seans uygulanması çok faydalıdır. Dezavantajı birden fazla seans gerektirmesidir.
Dermaroller ve dermapen yöntemleri sivilce izi, küçük yara izi gibi durumlarda kullanılır. Bunlarla kombine olarak dolgu, PRP, vitamin ya da mezoterapi uygulanabilir.
Sonuç olarak hangi yöntemin sizi şikayetlerinize iyi geleceğini anlamak için muayene olmanız gerekir. 0 212 2967878’den randevu alabilirsiniz.