Bugüne kadarki yazılarımızda burun estetiğinden, burun ameliyatında neler yaptığımızdan oldukça bahsettik. Bir de ameliyatsız bir takım burun uygulamaları var onlardan bahsedelim. Bunların başında burun dolgusu geliyor.

Burun dolgusu nedir ?

Uygun yapıdaki burunlara, var olan ve mutsuz eden şekil bozukluklarını düzeltmek amacıyla enjeksiyon yoluyla verilen hyaluronik asit içerikli dolgulara ve yapılan işleme burun dolgusu denir. Bu uygulamalar için kişinin burun yapısının, burun derisi yapısının, kıkırdak ve kemik yapısının buna uygun olması gerekiyor.

Bize gelen hastamıza ne elde edebileceğimizi fikir vermesi açısından örnek hasta fotosu gösterebiliriz ya da yapacağımız işlemi anlatabiliriz. Bu işlemin ameliyatında da yaptığımız gibi hangi tip burun kişide nasıl durur bildiğimizden, yapacağımız uygulamayı da ona göre belirleyebiliyoruz. En sık uyguladığımız, en masum, en kolay ameliyatsız burun estetik işlemi buruna dolgu uygulamasıdır. İnce burun yapısı olan, sadece burunda şekil problemi olan, mesela minik bir kemeri olan, çok azıcık burun ucu düşük kişilerde dolgu ile hafifçe burun ucunu kaldırabiliriz. Burnun ortasındaki bizim ameliyatta kıkırdak koyduğumuz ya da açıyı dikiş ile değiştirdiğimiz yere dolgu uyguladığımızda burun ucu otomatik olarak kalkar. Burnun tam uç noktasının gelişi erkek ve kadında farklı tercih edilir. Bu bölgeye yerleştirdiğimiz kıkırdak gibi davranacak şekilde dolgu uygulaması yaparak burun ucunda hoş bir görüntü sağlanır. Yine kişinin yüz yapısı kadın ya da erkek olmasına göre değiştiği için dolguyu da buna göre dağıtmak ve yerleştirmek gerekir.

Dolgu uygulamasının yararlı olduğu durumlar:

  • Burnun yukarısındaki kemeri yok etmek için kemerin başlangıç yeri ile bitiş yeri arasındaki bölgede daha düz bir geliş sağlamak için dolgu uygulaması yapılabilir.
  • Burunda eğrilik varsa, bu çok barizse, fotoğraflarda rahatsız ediyorsa yine o eğriliği kamufle etmek için, daha düz görünmesini sağlamak için dolgu uygulaması yapılabilir.
  • Daha önceden bir kaç kez burun ameliyatı olmuş ama yeteri kadar istediği sonucu alamamış, ufak tefek sıkıntıları olan kişilerde tekrar ameliyat olmak istemiyorsa, minik dolgu uygulamaları da faydalı olabilir.

Burun dolgu uygulaması ne kadar gider ?

Genellikle dolgular bir sene kadar giden uygulamalardır. Fakat burun bölgesi hareketli bir bölge olmadığı için bazen birkaç uygulamadan sonra kalıcı bile olabiliyor. Biliyorsunuz ki burun ameliyatlarının sonrasında en erken sonuçlarımızı ikinci haftada ve birinci ayda alıyoruz. Ama aslında tam sonucumuzu bir senede alıyoruz. İşte bu bir sene bekleme süresi sırasında burundaki ödemin geçmesi sırasında ne yazıkki bazı hastalarımız bazen sabırsız davranabiliyorlar. Yani nasıl bir şey oluyor ? Mesela sabah sağ tarafında çok yattıysa öbür tarafı sol tarafında yattıysa öbür tarafı daha şiş kalkabiliyor. Bu onun burnunun eğri göründüğünü düşünmesine neden olabiliyor.

Bir başka şey yine burun derisinin oturması, kemik yapısının oturması, ödeminin gitmesi zaman alıyor. Bu yine sıkıntılar yaratıyor. İşte bu dönemlerde kişilerin sıkıntılarını minik ufak tefek girinti çıkıntıları minik dolgular ile doldurarak bu dönemi kolay atlatmalarını sağlamamız mümkündür.

İşlem çok kısa. Lokal anestezik krem sürdükten sonra yaklaşık 10 dakika beklenerek işlem uygulanır. Yalnız ameliyat olan kişilerde bu uygulamayı yapacak kişinin mutlaka ameliyat yapan doktor olması şart. Çünkü burun ameliyatlarından sonra burun anatomisi de kısmen değişmektedir. Yeni anatomiyi ameliyatı yapan doktor bilebilir. Uygulanan dolgunun miktarı ve kalınlığına çok dikkat etmek gerekiyor. Çok basit bir enjeksiyon şeklinde düşünmemek gerekiyor bu uygulamayı.

Sonuç olarak; burun dolgusunu herkes için burun estetiğinin alternatifi gibi görmemek koşuluyla, ameliyat olmak istemeyen kişilere, burun yapısı da uygunsa geçici burun dolguları uygulanabilir.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.