Yüz cildinin korunması için alınacak önlemler ve yapılması gereken bazı işlemler zamanında uygulanmazsa ciltte kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Koruyucu hekimlik estetik cerrahi alanında da çok önemlidir. Bu yazımızda cilt sağlığınızı korumak ve cilt yaşlanmasını geciktirmek için alınacak önlemleri anlatmak istedim.

  • Yaz kış mutlaka güneşten korunun. Güneş vücut sağlığı için çok yararlıyken, cilt sağlığı açısından çok zararlıdır. Cildin yaşlanmasını ve kırışmasını arttırdığı gibi, cilt lekelerinin de bir numaralı sorumlusudur. Kışın her sabah güneş koruyucuyu sabah sürüp evden çıkın. Yazın da öğlen ikinci kez güneş koruyucuyu sürün. Güneş koruyucuların dış ortamdayken 2 saat ara ile sürülmesi gerekir. Sürülen miktar da çok önemlidir. Bir çay kaşığı kadar koruyucu tüm yüze yayılmalıdır. Eğer bu şekilde kullanmazsanız güneş koruyucunun hiç bir yararı olmaz. Güneş koruyucunuzun en az 30 faktör olması gerekir.
  • 20 yaşından itibaren yüz temizleme ve nemlendirme alışkanlığını edinin. Yaşımız ilerledikçe vücudumuzda su kaybı giderek artar. 20 yaş üzerinde buna bağlı olarak deride nem kaybı oluşmaya başlar. Ama bu kayıp kişiler tarafından 30 yaşa dek algılanmaz. Bu nedenle cildinizdeki gençliği daha uzun süreli korumak istiyorsanız 20 yaş sonrasında nemlendirici kullanımına başlamanız gerekir. Nemlendiricinizi cilt tipinize ve yaşınıza göre seçmek önemlidir. Yaş ilerledikçe de nemlendirici serisinin daha ileri yaşlar için olanına geçilir.
  • 30 yaşında mutlaka göz çevresi kremi kullanıyor olmalısınız. 30 yaşı geçince yüzdeki mimik çizgileri belirginleşmeye başlar. Kaş çatma huyu olanlarda her iki kaş arası çizgiler mimiklerini çok kullanlarda ise göz çevresi çizgiler belirginleşmeye başlar. Doğru göz çevresi kremi kullanmazsak bu çizgiler daha erken yaşta derideki kuruluk nedeniyle derinleşmeye başlar.
  • Yüzde yaşlanma etkileri 30 lu yaşlarda görülmeye başlar. Ufak cerrahi dışı müdahaleler için tamamen yaşlanmayı beklemeyin. Ufak dozlarda botoks ve dolgularla ani değişimlere neden olmadan hep iyi görünürsünüz. Böylece bir takım soru ve yorumlardan uzak kalırsınız.
  • 35 yaşından sonra sadece nemlendiricilerin yetersiz kaldığını düşünüyorum. PRP , vitamin enjeksiyonu, yüzeyel kimyasal peeling ile cildin yenilenmesi tetiklenmeli. Bu işlemlerin hangisinin hangi aralıkla size lazım olduğunu belirleyecek kişi doktorunuzdur. Örneğin cildi lekelenmeye müsait kişiler yazın ne kadar korunsalar da bir miktar güneş hasarına maruz kalırlar. Bu nedenle kış aylarında leke miktarına ve ya boyutuna göre 2 yada 4 seans kimyasal peeling büyük fayda sağlar.
  • 40 yaş sonrası göz kapağı bölgesinde yaşlanma etkileri dikkat çeker. Bu durum sıkıntı yaratıyorsa göz kapağı estetiğini kesinlikle öneririm. Bazıları için özellikle üst göz kapağındaki bu durum estetikten öte dış görme alanını kısıtlar durumda bile olabilir. Alt göz kapağı yapısı kişiden kişiye değişkendir. Torbalanma mevcutsa tek yapılacak işlem alt göz kapağı estetiğidir. Bazı kişilerde tam aksine ağlamış görüntüye neden olan, alt göz kapağı bölgesinde çöküntü olabilir. Bu durumda da o bölgeye yapılan, ışık dolgu tabiri ile adlandırılan ince dolgularla fayda sağlanır. Daha sağlıklı ve mutlu görünüme kavuşulur.
  • 40- 50 yaş arası cilde yönelik canlandırıcı tedavilerin düzenli olarak devam ettirilmesi elzem. Tabi iyi görünmek istiyorsak. PRP, lifting etkili vitaminler, dolgu ve botoks uygulamaları bunlara örneklerdir. Bu işlemler düzenli şekilde yapılırsa yüz cildindeki sarkma geciktirilmiş olur. Yaşından daha genç ve daha sağlıklı görünüm korunmuş olur.
  • 50 yaş sonrası çene hattında ve gıdı altında deri gevşemeleri oluşabilir. Yukarıdaki tedaviler bu olumsuzlukların oluşmasını erteler. Eğer çene küçük ve geride ise yetersiz kalabilirler. O zaman yüz germe tekniklerinden birinin uygulanması gerekebilir.

SORU SOR

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.